www.Hus.no - Alt om hus - Norges største husportal
Alt om Hus - Norges største husportal
English
Deutsch Español Français
          
 
HUSNYTT:

www.Ferien.no - Alt om ferie - Norges største ferieportal
www.Hytte.no - Alt om hytte - Norges største hytteportal
www.Baat.no - Alt om båt - Norges største båtportal
www.Biler.no - Alt om bil - Norges største bilportal
ALT OM:
Ferie www.ferien.no
Hytte
www.hytte.no
Hus www.hus.no
Båt www.baat.no
Bil www.biler.no


Trappefornyeren - miljøvennlig og rimelig

Vi slipte ned trappetrinnene på vår trapp men resultatet ble ikke bra. Vi vurderte å kjøpe ny trapp, noe som også ville resultere i at hele trappeoppgangen måtte renoveres. Prisen på ny trapp + arbeid var også i overkant av det vi hadde tenkt å investere.

Så kom vi over et produkt som kalles "trappefornyeren" fra BC Collection og etter en telefonsamtale med dem ble vi overbevist at dette kunne være noe for oss. Og ikke minst, en miljøvennlig løsning i våre bruk og kast tider.

Via epost sendte vi dem tegning med mål av trapptrinnene og bilder av trappen som skulle fornyes:

Trappefornyer - tegning Trappefornyer - gammel trapp Trappefornyer - gammel trapp
10 dager senere fikk vi levert materialet på døren, det var 3 kolli med trappetrinn som var merket fra 1-13. Med bruksanvisning og gode råd om at bruksanvisningen burde leses både 2 og 3 ganger.

Ferdig tilpassede bord

Vi investerte i en ny fintagget håndsag, så resultatet skulle bli så godt som mulig. Trappen fikk også et nytt malingsstrøk før vi begynte å legge trinnene. 

Tilpassningen gikk fint, men her må man være nøye.

Da alle trinn var tilpasset og limt var det fugingen igjen. Vi fikk beskjed om å bruke mye Zalo når vi gjorde dette. Det tok lang tid, for her måtte man ikke kline for mye ut på trinnet, og fugingen skal jo helst ikke synes. Under er et bilde av et trinn før fuging.

Nytt trinn før fuging

Det første trinnet tok lang tid å fuge, før man lærte seg teknikken med dette. Men det gikk lettere etterhvert, og vi er veldig fornøyd, trappen ble som ny ;-)

Under er bilder av den "nye" trappen:


Det eneste vi kan bemerke i negativ retning her, er at den såkalte "sklikanten" ytterst på alle trinnene er "ruglete" og den samler mye smuss som ikke lar seg fjerne med bare en klut, så her må man gå over med f.eks. en våt tannbørste av og til.

Oppslagsverk til produsenter og leverandører av hus og husrelatert stoff på internett. Dette er en gratistjeneste 100% objektiv, alle med relevante websider kan komme med som gratis tekstlenke. - Copyright 2000-2019.

www.Hus.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne lenker.
Google annonser og personvern.
Våre portaler: www.Baat.no   www.Biler.no   www.Ferien.no   www.Hus.no   www.Hytte.no